O výrobě

Společnost Kostelecké uzeniny byla založena již v roce 1917 a během téměř 100 let svého fungování prošla mnoha změnami a podobami, které byly odrazem své doby. Závod mapuje úspěšný start v počátcích První republiky, dobu hospodářské krize i následného rozmachu zastaveného Druhou světovou válkou, kdy formou konzerv zásoboval vojáky na frontě. Jako většina podniků byly Kostelecké uzeniny v roce 1948 znárodněny a na začátku let 90. zprivatizovány. Po výrazných rekonstrukcích a modernizacích na počátku nového tisíciletí, získává závod svoji současnou podobu.

V závodě na porážku hovězího masa se týdně porazí a zpracuje 400 - 450 kusů hovězího dobytka. Využívá se zde moderních technologií porážky, zpracování i balení masa. Veškeré vyrobené maso se balí do vakua a OA nebo moderního typu balení tzv. darfresh, které se vyznačuje delší záruční dobou a maso v něm optimálně vyzrává. Aktuální novinkou je zde výroba mokrostařených steakových mas.

Zpracování masa podléhá přísným legislativním podmínkám a je také pod neustálým veterinárním dohledem. Zároveň je také závod velice často a přísně auditován obchodními řetězci, kteří si jako naši zákazníci také samozřejmě bedlivě hlídají kvalitu prodávaného zboží.

 

Letecký pohled na závod v Kostelci

Aktuality

Vaření s námi je radost

Pro všechny, kteří mají rádi klasické české chutě a kvalitní maso, ale nechtějí ztrácet čas v kuchyni, jsme připravili novou řadu Snadné vaření.

více

Tatarák tradičně i netradičně

Oblíbená pochoutka milovníků masa. Ideálním kouskem pro tatarský biftek je špička ze svíčkové.

více

Pro potěchu oka

Zde není nutný komentář, toto ocení všichni milovníci dobrého jídla!

více

Údaje podle §7 zákona o obchodních korporacích jsou dostupné na elektronické adrese www.kosteleckeuzeniny.cz.