Tatarák tradičně i netradičně

3. 7. 2014

Oblíbená pochoutka milovníků masa. Ideálním kouskem pro tatarský biftek je špička ze svíčkové.

Podívejte se na 2 různé způsoby, jak tatarák namíchat.

Klasika

Maso naškrábeme ostrým nožem nebo najemno nameleme mlýnkem na maso. Připravenou směs osolíme a opepříme. Navlhčenou rukou z masa vytvarujeme 2 bochánky, které položíme na servírovací talíře. Bochánky ve středu promáčkneme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek. Kolem bifteku rozdělíme nasekanou cibuli, mletou papriku, mletý kmín, popřípadě hořčici, kečup nebo tabasco. Jednotlivé ingredience postupně vmícháváme podle vlastní chuti. Podáváme s topinkami a česnekem na jejich potření.

Moderna

Do směsi masa přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, kapary (ze slaného nálivu), petrželku a cibuli. Zamícháme společně se žloutkem, worcesterovou omáčkou, rozmačkaným česnekem a hrubě mletým pepřem. Máte-li rádi pikantní tatarák, můžete přidat najemno nasekanou čerstvou chilli papričku zbavenou semínek nebo tabasco.

Promícháme, popřípadě dochutíme a vytvarujeme do tvaru burgeru, který položíme na talíř s pár stroužky česneku. Podáváme s tousty nebo tradičními chlebovými topinkami.

 

Tatarák jak má být

 

Aktuality

Vaření s námi je radost

Pro všechny, kteří mají rádi klasické české chutě a kvalitní maso, ale nechtějí ztrácet čas v kuchyni, jsme připravili novou řadu Snadné vaření.

více

Tatarák tradičně i netradičně

Oblíbená pochoutka milovníků masa. Ideálním kouskem pro tatarský biftek je špička ze svíčkové.

více

Pro potěchu oka

Zde není nutný komentář, toto ocení všichni milovníci dobrého jídla!

více

Údaje podle §7 zákona o obchodních korporacích jsou dostupné na elektronické adrese www.kosteleckeuzeniny.cz.